Lebenskreis (jeb Dzīves aplis)

Dzīve savā elementā .. Nemaz mani tā pēdējā laikā neizbrīna ! Skumīgi, jo man patīk, ja dzīve manī spēj raisīt izbrīnas vērtas emocijas...  Vajadzētu pārklasificēt Mendeļejeva tabulu un elementu "DZĪVE" likt kā pirmo un bīstamāko ķīmisko elementu..

Dzīves ritenis griežas un griežas - bieži vien nepilnvērtīgi, jo riteņa mehānismā bieži vien nepietiek eļļas - tas ierūsē un lūzt un lūzt kā sakaltušie koka zari tveicīgā Sahāras tuksneša laikmetā.. Ja agrāk varēja teikt, ka katru gadu paliekam vecāki un vecāki, tad tagad es atļaušos teikt, ka katru stundu mēs pietuvojamies tuvāk un tuvāk nāves slieksnim.., kas liek nopietnāk un vairāk pievērsties dzīves izvērtēšanas funkcijai ..

Vai tiešām dzīve ir tik paredzama un sakārtojama ? Ne velti apli asociē ar mūžīgo dzīvību, mūžīgo griešanos pa apli, bezgalību, atkārtošanos.. Varbūt kāmītis savā būrī griež mūžīgi nesagriežamo dzīves apli ? Gribētos ticēt, ka atkārtošanās varbūtības ir tikai nejaušas sakritības, nejaušas atliekas, nejaušas šķembas, nejaušas skabargas manā biezajā ādā ..

Negribētos mūžīgi griezties pa apli kā notrulināta marionete .. Neribētos piedzīvot dzīvības liesmas bāluma epopeju..


Artūrs M_


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Nedaudz ir vairāk kā daudz

Iekšējās cietuma restes